tel 06 29 311 928
empty
home   /   over_ons  /   wie_zijn_wij
Vorige Volgende

Femke Alleijn

Na een carrièreswitch vanuit de commerciële sector ben ik met veel plezier nu werkzaam als logopedist. Ik ben gestart bij een logopediepraktijk in Lelystad en in het MC Zuiderzee ziekenhuis. Daarna heb ik in het speciaal onderwijs in Almere gewerkt met kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Ik geniet erg van het pure, oprechte contact met ‘bijzondere’ cliënten en om daarbij rekening te houden met de sensorische integratie en state of being. Hun belevingswereld is voor mij het startpunt van het selecteren van leuke oefeningen en het bedenken van taalstimulerende activiteiten. Sinds september 2022 ben ik werkzaam voor logopediepraktijk Haasjes. Hiervoor mag ik de kinderen waarbij de leerkracht problemen signaleert op het gebied van spraak, taal, spelling, lezen, voeding, gehoor en het luisteren screenen op de noodzaak van het opstarten van logopedische ondersteuning. Daarnaast ga ik op het Wilgerijs met de kinderen aan spraak- en taaldoelen werken.
Ik ben ook Hanen therapeut en verzorg nu zo’n drie jaar het oudertraject ‘Praten doe je met zijn tweeën’. Via ouderbijeenkomsten, bezoeken in het gezin en op locatie leer ik ouders te kijken, wachten, luisteren en communicatiestrategieën te gebruiken tijdens alle dagelijkse activiteiten.
 
Ik woon in Marknesse en ik heb 2 meiden van 6 en 11 jaar en een jongen van 9 jaar oud. Doordat ik zelf moeder ben (oudste dochter heeft stottertherapie gehad en jongste dochter heeft KNO-problematiek, waardoor haar spraakontwikkeling laat op gang kwam) heb ik zelf ervaren hoe het is als kinderen niet gewoon gaan praten of andere problemen ervaren op het gebied van spraak/ taal/ eten en drinken.
 
Als logopedist heb ik mij verdiept in lees- en/ of spellingproblemen, leespraat, autisme, syndroom van Down, Nederlands met gebaren, Hanen communicatiestrategieën en oromyofunctionele therapie. Daarnaast doe ik ook graag oefeningen met muziek (Beleven in Muziek) wat ook zomaar eens tussendoor kan worden ingezet om de alertheid, het contact of juist de relaxatie te stimuleren.
 
In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin en met vrienden door te wandelen, leuke evenementen te bezoeken, biodanza of zumba te doen en te gaan zwemmen.
 

Aanmelden