Hoe werkt het?

Verwijzing of DTL: Directe Toegankelijkheid Logopedie
Logopedie kan starten op verwijzing van een arts of tandarts. Als je een verwijsbrief hebt gekregen, kun je een afspraak maken en de verwijsbrief kun je meebrengen naar de eerste afspraak.
Maar ook zonder verwijsbrief kun je bij ons terecht; directe toegankelijkheid logopedie heet dat. Bij DTL zal de logopedist een aantal vragen stellen omtrent je hulpvraag om te kijken of dat inderdaad door een logopedist behandeld kan worden.
Niet elke zorgverzekeraar vergoedt DTL. Het is daarom mogelijk dat de logopedist je vraagt om een verwijsbrief te regelen bij je (huis)arts of specialist; bijvoorbeeld bij logopedie op een locatie op school is meestal een verwijsbrief nodig.
Vergoeding zorgverzekering
Logopedie wordt vergoed vanuit de Basisverzekering. Alle zorgverzekeraars vergoeden de logopedie. Je hoeft je dus niet bij te verzekeren om voor vergoeding van logopedie in aanmerking te komen. Wel heb je in sommige gevallen een verwijsbrief nodig van huisarts, specialist, tandarts of orthodontist.
Logopediepraktijk Haasjes heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Met al je zorgverzekeringen kun je dus bij ons terecht. In de meeste gevallen gaan de declaraties rechtstreeks naar de zorgverzekeraar en heb je er dus geen omkijken naar.
Logopedische behandeling voor kinderen tot 18 jaar valt niet onder het eigen risico en wordt dus volledig vergoed.
Voor volwassenen valt logopedie wel onder het eigen risico. Dit betekent dat de kosten voor logopedie eerst uit het eigen risico worden betaald. Als het eigen risico verbruikt is, wordt logopedie geheel vergoed.
Aanmelden
Als je een afspraak voor logopedie wilt maken, kun je je aanmelden via telefoonnummer 06 29311928 of via het aanmeldingsformulier op deze site.
Korte wachttijden
We proberen iedereen zo snel mogelijk in te plannen. Helaas kunnen we niet voorkomen dat er soms een wachtlijst is. Vooral voor de tijden nĂ¡ school kan het zijn dat je kind op een wachtlijst komt te staan. Zodra er een plekje is zullen we contact met je opnemen.
Eerste afspraak
In het eerste gesprek bespreken we de hulpvraag, verdere relevante informatie en bepalen we het behandeltraject.
Afhankelijk van de hulpvraag zijn er meestal eerst aanvullende onderzoeken of testen nodig. Dan begint de logopedische behandeling. Meestal vinden de behandelingen wekelijks plaats. De logopedist houdt je op de hoogte van de voortgang en verwachtingen van de therapie. Als je vragen hebt, kun je deze natuurlijk altijd stellen.
Afmelden
Kan de afspraak onverhoopt niet doorgaan? Laat je logopedist minimaal 24 uur van tevoren weten dat de afspraak niet doorgaat. Dit kan met een belletje, email, maar ook via een smsbericht of whatsappbericht. Neem daarvoor contact op met je behandelend logopedist. Contact
Ben je ziek of verkouden of heeft iemand in jouw huishouden koorts of andere Coronaklachten? Dan kan in verband met de Coronamaatregelen de logopedie live niet doorgaan. Ben je zelf wel fit genoeg? Dan kan de logopedische behandeling wel via telelogopedie doorgaan. Neem daarvoor contact op met je behandelend logopedist. Contact
