tel 06 29 311 928
empty
home   /   logopedie  /   logopedie_bij
Vorige Volgende

Syndroom van Down

Kinderen met het Syndroom van Down ontwikkelen zich trager en elk kind met het syndroom van Down ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Op heel jonge leeftijd is er vaak al een logopedist betrokken bij de ontwikkeling van je kind. In eerste instantie gaat het vaak om leren drinken en eten. De logopedist zal je tips geven hoe je de mondmotoriek en het eten en drinken kunt oefenen met je kind.

Naast dat de logopedist kan helpen met eten en drinken gaat ze samen met jou en je kind de communicatie stimuleren. Je oefent in eerste instantie oogcontact, beurtgedrag en imiteren. Er worden vaak gebaren ingezet en soms kunnen op wat latere leeftijd apps of andere vormen van ondersteunende communicatie een uitkomst bieden. 
Zodra je kind eraan toe is zal de logopedist samen met je kind spraakklanken gaan oefenen. Omdat de mondmotoriek bij kinderen met het syndroom van Down slapper is, kan verstaanbaar spreken soms een uitdaging zijn. 
Ook kan de logopedist hulp geven bij taalbegrip, passieve en actieve woordenschat, zinsbouw en vertellen. 

De logopedist, je kind en jij zullen samen op zoek gaan naar welk tempo en welke aanpak het best bij jou en jullie past. 

 

Aanmelden