tel 06 29 311 928
 Logopediepraktijk Haasjes in Dronten
home   /   over_ons  /   wie_zijn_wij
Vorige Volgende

Karin Kroondijk - Haasjes

Portretten-logopedisten_DEP85401.jpg
In 2013 afgestudeerd als logopedist en sindsdien werkzaam in de vrije vestiging. Vanaf september 2018 werkzaam bij Logopediepraktijk Haasjes.
Portretten-logopedisten_DEP85401.jpg

Ik ben Karin Kroondijk en werk sinds september 2018 bij Logopediepraktijk Haasjes in Dronten. 
Ik ben getrouwd met Chris en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen. 

In 2009 startte ik, na een heel andere carrière, met de opleiding Logopedie bij Windesheim in Zwolle en in 2013 ben ik afgestudeerd. Ik wilde zo graag mensen, en vooral kinderen, helpen die vastlopen door hun problemen met de communicatie. En zo rolde ik dit mooie vak in. Sinds 2013 heb ik werkervaring opgedaan in verschillende vrije vestigingen in Almere, Hilversum en nu in Dronten, waar ik werk met kinderen van verschillende leeftijden die spraak- en taalproblemen hebben, al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld ASS. Maar ook werk ik met kinderen, jongeren en volwassenen die last hebben van stemklachten en spanningsklachten in de keel, zowel met bestaande stemmethoden als met massage en manipulatie van de spieren die bij stemgeving en ademhaling gebruikt worden. Ik heb dan ook in meerdere richtingen aanvullende cursussen gevolgd om nieuwe kennis op te doen, zoals een cursus voor larynxmanipulatie, meerdere cursussen voor de behandeling van stemklachten bij kinderen en volwassenen, OMFT (Logopedie en Tandheelkunde), Nederlandse Gebarentaal, een cursus voor logopedie bij ASS en training over de taalontwikkeling bij kinderen van 0-6 jaar. 

In ons vakgebied zijn heel veel nieuwe ontwikkelingen. Het inzetten van een therapiehond is ook zo’n nieuwe ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat het inzetten van een therapiehond kan helpen bij het vergroten van het gevoel van eigenwaarde van kinderen en wordt daarom met name ingezet bij kinderen met een laag zelfbeeld of kinderen die moeite hebben hun emoties te uiten. Kinderen durven aan de hond duidelijk te maken wat ze willen en dat vertrouwen stralen ze ook uit in de klas. Een hond accepteert je onvoorwaardelijk  en spiegelt gedrag en gevoel. De hond kan een bewustmakingsproces losmaken, hij motiveert en maakt dat kinderen doorzetten en niet opgeven. Een therapiehond zou dus een hele mooie aanvulling kunnen zijn bij een aantal van mijn behandelingen. In de (nabije) toekomst hoop ik dan ook bij een aantal behandelingen mijn maatje Frenkie in te zetten als mijn co-therapeut. Frenkie is een Polski Owczarek Nizinny, een Poolse herdershond. Een Nizinny is een middelgrote hond met een lange vacht. Hij lijkt een beetje op Samson van ‘Samson en Gert’. Een Nizinny verhaart niet en is allergie-vriendelijk.  Frenkie is nu nog erg jong en heeft nog heel wat training nodig, maar we verwachten dat hij over een tijdje een mooie bijdrage kan leveren bij verschillende behandelingen. Ik volg derhalve op dit moment ook de cursus Therapiehondbegeleider bij DogsWork. De hond zal alleen meewerken aan de behandeling na toestemming van de cliënt (en indien van toepassing ouders/verzorgers).

 


Aanmelden