tel 06 29 311 928
empty
home   /   over_ons  /   wie_zijn_wij
Vorige Volgende

Sascha van Wees - Slingerland

Portretten_Sascha_vanWees_Slingerland_Logopedie_Dronten.png
Sascha is vanaf 1994 all-round logopediste. Sinds 2008 werkt ze bij Logopediepraktijk Haasjes als logopedist met stotterspecialisatie.
Portretten_Sascha_vanWees_Slingerland_Logopedie_Dronten.png

Sinds 1994 ben ik werkzaam als logopedist. Mijn wens destijds was een eigen logopediepraktijk. In 1997 heb ik een logopediepraktijk in Zeewolde kunnen overnemen. Hier ben ik 10 jaar als all-round logopedist, in maatschap met twee collega logopedisten, met veel plezier werkzaam geweest. Omdat ik nog een andere wens had, iets betekenen voor kinderen in pleegzorg, heb ik in 2007 mijn deel van de praktijk verkocht. Samen met mijn man en 3 dochters zijn wij toen pleeggezin geworden. Een hele bijzondere tijd waarin ik ook nog steeds als logopedist bleef werken, want vanaf 2008 ben ik werkzaam bij Logopediepraktijk Haasjes. Hierdoor was ik niet meer verantwoordelijk voor een eigen praktijk en was er tijd voor pleegzorg en logopedie samen. Prachtig!

In mijn werk als logopedist merkte ik al snel dat ik interesse had voor vloeiendheidsproblematiek:  stotteren. Wat doet stotteren met de persoon? Met de omgeving? Wat doet het in het contact met anderen, de interactie?  In veel gevallen komt stotteren ook voor bij vader of moeder of bij een opa of oma, wat heb je geleerd en wat geef je door aan de volgende generatie? Allemaal vragen die mij bezighielden. Naast alle trainingen op het gebied van stotteren (voor jonge kinderen en hun ouders, oudere kinderen en volwassenen), maar ook bijvoorbeeld het VIB traject (Video Interactie Begeleiding voor logopedisten) wat ik heb gevolgd, kreeg ik interesse voor het systeem in zijn geheel, systemisch denken.

Veel klachten hebben een onbewuste functie in het leven en in de psychologie van de mens. Systemisch (en dialogisch) werken kan duidelijk maken wat de betekenis is van deze klacht(en) en kan aanknopingspunten bieden voor een positieve verandering. Ook logopedische klachten kunnen zo’n functie hebben. Het kan zinvol zijn dit te onderzoeken, bijvoorbeeld ook bij adem- en of stemklachten. In 2014 heb ik de opleiding ‘systeemgericht werken’ bij T&C systeemtherapie, centrum voor gezins- en relatietherapie de Oranjehof gevolgd. Deze manier van kijken naar het leven heeft mij privé veel handvatten en antwoorden op vragen gegeven (en nog steeds). Deze manier van ‘kijken’ is ook voor in pleegzorg/jeugdzorg, waar ik (en ons gezin) nog altijd een rol in mag hebben heel waardevol. Maar zeker ook voor in mijn werk als logopedist.

Vanuit Logopediepraktijk Haasjes werken we sinds 2016 ook op Urk. Daar verzorgen we, als praktijk, de logopedische screening voor de nieuwkomers op alle basisscholen van Urk. Ouder en kind worden, voor consultatie, samen uitgenodigd tijdens een logopedische ‘spreekuur’.

De combinatie van alle dingen die ik mag doen voor jonge kinderen en hun ouders, jongeren en volwassenen, dat ik een tijdje mee mag gaan op hun pad, maken dat ik mijn werk met veel liefde en plezier doe! 

 


Aanmelden